Skägg:
Då har man varit på sin första World Beard Day då. Härligt att träffa sina bröder igen.

Fredag 30 augusti

Tidigt på fredag åkte jag och min kära sambo mot Göteborg för att sedan hoppa på ett anslutande tåg mot Stockholm. För en gångs skull hade vi bra sittplatser med gott om benutrymme. Detta är annars ett problem för mig som nästan är 2 meter lång. 
Resan gick förvånansvärt bra, förutom att det satt ett gäng högljudda och något onyktra damer längst bak i kupén. Först när vi var i Södertälje kom konduktören och bad damerna att dämpa sig, men då var det typ bara en 40 minuter kvar till Stockholms central.
Väl på stationen började vi gå genom kulvertarna för att hitta ut. Och mitt i kulvertern möter vi första brodern. Kramkalas 💚. 
Vi visste redan att en broder och en syster i Diamonds'N'Beards fanns någonstans på stationen, så vi började söka oss uppåt mot ljuset. Och där var dom. Mer Kramkalas 💚. Och mer bröder ansluter hela tiden.
Vi måste dock dra vidare, då vi har ett hotell att checka in på. Snor iväg mot T-centralen i hopp om att hitta en tunnelbana som går åt det hållet vi ska. Hejdar en tågvärd som, med hjälp av biljettförsäljaren, guidar oss mot rätt plattform, and away we go. Får även här passa på att säga att fy sjutton för stressade stockholmare. Tågen går typ var femte minut och ändå blir folk som galna när det råkar missa ett. Här hemma går bussarna som bäst var tionde minut, men de flesta går typ varje halvtimme. DÅ hade jag förstått om man blev lite purken...
Anyhur. Hotellet var riktigt fint, med fin utsikt över Nacka. Fler bröder var inbokade på detta hotellet, men det verkade som det bara blev tre stycken i slutändan. Jaja...
Senare på kvällen åkte vi in mot centrum. Då för att träffa en mycket älskad broder, som jag ännu inte hade lyckats träffa, någonsin. Denna mannen har jag så mycket gemensamt med, så jag ville bara träffa honom. Så vi traskade runt och sökte honom, och fann honom på Hötorget där han tillsammans med fru och dotter shoppade loss lite. Kramkalas 💚
Därefter gick jag och sambon och åt, och åkte sedan mot hotellet, för att vila upp oss inför lördagens bravader.

Lördag 1 september

Efter en god hotellfrukost (nåja hade kanske lite mer att önska men helt okay ändå), tog jag och sambon en promenad till en av sambons systrar i Diamonds'N'Beards då hennes son precis fyllt år. Blev lite kaffe och lite samtal, riktigt mysigt. Därefter var det dags att åka hem och göra sig vacker (läs: göra det bästa av situationen 😂). Det började ju närma sig avfärd mot Stockholms innerstad.
Väl inne på rätt hållplats (sånt vet man inte förrän man kommit upp i dagsljus igen) träffade vi ett antal bröder och vi gick i samlad tropp till mot den lilla puben som bokats för en förfest. Jag kan bara tänka mig hur människor utanför vår grupp måste tänka när man rundar ett hörn och 100+ skäggiga män med patchvästar står och kramas på en gata 😂.
Nåväl. Diamonds'N'Beards hade även dem en träff samma dag, så jag och sambon drog oss ner mot Medborgarplatsen. Paraden skulle ju ändå gå därifrån. Så när tiden var inne var det bara springa över gatan för att möta upp de andra. Vilket jag givetvis höll på att missa 😂.
Skäggparad
Paraden gick som sagt från Medborgarplatsen och mot Tele2 Arena. Visade sig vara en lååååååång promenad. Man var trött redan efter halva promenaden 😂. Men man traskade vidare, för man visste ju vad som väntade. Kall öl och goda kramar. 
Väl på plats var det tävlingar i barberarkonst, och i några olika skäggklasser. Det var långa skägg, korta skägg, stylade skägg och mindre stylade skägg, och sen så var det mustacher också...
Vilken resa och vilket gäng goa gubbar man hamnat med. Kramarna tycktes aldrig ta slut, och det gjorde de inte heller. Efter en sån här helg ser man verkligen fram emot nästa träff... och nästa... och nästa
Skäggparad
Skäggparad
Skäggparad

@bearddsocwork




© All rights reserved. @bearddsocwork (Daniel Karlsson) 2018-
RSS 2.0